1999 ET SKIB! DER KOMMER ET SKIB!

RESUME

En kvinde, Birgitte, farer rundt i skoven i 1999 og leder forgæves efter en hytte, hvor hun skal møde nogle veninder. Over mobiltelefonen søger hun vejledning af en af veninderne, da den pludselig holder op med at virke. En viking dukker op og kvinden forsøger at komme i kontakt med ham – men han forstår ikke hvad hun leder efter. I stedet leder han hende ind i en landsby, som hun tror er kulissen til en filmoptagelse. Efter en våd fest i landsbyen er høvdingen noget pirrelig på grund af tømmermænd. Dette lille problem løser Birgitte med en kodymagnyl og bliver derved accepteret af høvdingen og dermed af stort set hele landsbyen.

Et handelsskib, udsendt af kaliffen i Bagdad, lander. Blandt de ombordværende er en udsendt fra kaliffen, Saladdin og hans søn Ali. Saladin skal lave en beskrivelse af fjerne folkeslag og deres besynderlige skikke til kaliffen. Som tiden går føler Saladdin sig tiltrukket af Birgitte og Ali bliver forelsket  i høvdingens datter, Turid. Derfor opstår der problemer som følge af fordomme fra begge sider. De fremmede fortæller beretninger om fjerne lande og det får høvdingen til at føle udlængsel og han tager på togt som i sine unge dage. Birgitte får i hans fravær ansvaret for høvdingegården. Hun gør god fyldest og er retfærdig i de tvister der uværgerlig opstår.

Endnu et skib lægger til og denne gang er det overfaldsmænd der angriber landsbyen. De bliver dog jaget på flugt – ikke mindst på grund af kvindens overlegne erfaringer fra 1999 og fra udsendingernes anderledes kamptaktik. Oven på sejren er kvinden og araberen endt i den store seng i høvdingens hus da høvdingen kommer hjem fra togt – alt alt for tidligt……..

Efter en veritabel ”gemmeleg”, hvor høvdingen ikke opdager hvad der er sket opløses det hele i stor opstandelse da Ali og Turid bliver fundet tæt omslynget.

Det ender dog med forsoning og de to unger får tilladelse til at gifte sig. Birgitte er glad for at få et ordentlig mandfolk tilbage, og de overlader styret af byen til de unge nygifte.

Birgitte forsøger en sidste gang at få kontakt med nutiden via sin mobitelefon. Det mislykkedes og hun beslutter sig til at tilegne sig livet i landsbyen med den gamle høvding i vikingetiden.