2000 INGEN KVINDER OMBORD

RESUME

En træt flok vikinger, ledet af den meget talende Gudmund Gjallarhorn, kommer med stor oppakning vandrende, syngende for at holder gejsten oppe. De er blevet drevet på flugt fra deres tidligere landsby, da de trætte slår sig ned for at hvile og skaffe mad, på deres vej til Agger.

Tre “munke”, også på vej til Agger, slutter sig til dem. Med sig har de en kiste, der indeholder hellige ben af Ansgar, Nordens Apostel..

For at skaffe mad drager mændene på fisketur på fjorden. Imens taler kvinderne med “munkene”, men gør nu mest sjov med dem indtil “munkene” går på jagt. I mellemtiden er mændene blevet opskræmte af en mystisk melodi ude over fjorden.

Hjemme i lejren er kvinderne blevet overfaldet af Gnupa og hans mænd. “Munkene” kommer dog tidsnok tilbage og det viser sig at de er endog særdeles skrappe i våbenbrug og får Gnupa slået tilbage.

Mændene kommer nu tilbage og med sig har de en mærkelig fangst – en havfrue eller havjættemø. Samtidig med at mændene undrer sig over hvor kvinderne har fået hjorten fra, som de er ved at tilberede, angriber Gnupa igen. Under tumulten bliver munkene afsløret som kvinder og den ene af dem er Danmarks Dronning Tyra. Denne gang får Gnupa overtaget og tilraner sig kongekæden, men nu griber Gudmund og mændene ind og tager Gnupas mænd til fange. Nu begynder folkene at undres over havfruen og hvad der skal gøres ved hende.

Gorm den Gamle bliver nu ført frem af tre fangevogtere og han bliver befriet. Hans første ordre er derefter at kappe hovedet af Gnupa.

Som tak for hjælpen får Gudmund og hans folk overdraget Lindholm og markerne der omkring til boplads. Ved den efterfølgende fest kommer troldkvinden Tove med mystiske forudsigelser om hændelser der vil ske i år 999 og år 2000.

På festbordet bliver der stillet en helt ny ret frem????